October 11, 2011

Supile!

Nii hea supp et lihtsalt peab retsepti jagama!
Leidsin sügavkülmast kilose paki kanakeresid ehk supiks móeldud skelette. Tegin u 2 liitrit puljongit.
Supiks läheb vaja:
1. Paar porgandit (panin 2 ja seda jái väheks sest olen porgandihull) 1-2 sibulat ja tüümiani. Haki porgand ja sibul nagu endale meelepärasem. Prae neid potis ölis ja lisa tüümiani. Lisa soola ja pipart.
2. Lisa kartulikuubikuid (nii palju kui soovid,. ma panin 1 suuuuure kartuli ja oleks vóinud veidi veel olla) ja kuumuta veidi veel ning lisa puljong. Lase veits keeda.
3. Vóta potist veerand osa kóógiviljadest ja veits puljongit ja püreesta saumiksriga. Lisa uuesti supile.
4. Nüüd lisasin külmutatud herneid ja ka pisikese purgi maisi. Kanaskelettidelt nokkisin nii palju liha kui seal oli ja panin ka potti.
5. Löpuks lisa 1-2 purustatud küüuslauguküünt.

Maitse kas on parajalt soola ja egas midagi muud kui head isu!
Vága lihtne supp ja lihtsalt megahea. Kanakintsudest váob ka teha. Aga parim puljong on ikka kanaskelettidest. Näiteks osta terve kana ja löika talt koivad ja tiivad. Siis kaks rinnafileed. Mis üle jááb ongi puljongiks paras :)
Isegi Johannes maitses seda! Ta on ju suppide vastane :(

No comments: